Beboere holder tilbake betaling
- Detaljer
- Publisert tirsdag 08. oktober 2013 15:05
- Skrevet av Albert H. Collett
- Det er særdeles ubehagelig at Brøsetvegen 26 er uten heis, sier styreleder Lars Løkberg i sameiet Strindheim Idyll. Heisen ble stengt i går morges, og åpner ikke før nødvendige tillatelser er gitt. Beboerne holder igjen penger til alt er på plass og godkjent.
Dette er et dementi. Strindheim Idyll er ikke verdens navle, slik det kan se ut for dere som har lest Arbeideravisa de siste ukene. Når vi likevel ofrer saken så mye plass, er det for å illustrere hva som skjer når et ordnet arbeidsliv med kontrakter, faste ansettelser og ryddige forhold på arbeidsplassen blir erstattet av ubegrenset innleie og cowboy-tilstander. I tilfellet Strindheim Idyll har disse tilstandene ført til at skatteetat, håndverkere og andre leverandører har over sju millioner kroner til gode, og at beboerne sitter med boliger der de kan få problemer med garantier og reklamasjonsarbeider. For enkelte av håndverksbedriftene utgjorde leveransen en så stor del av årsomsetningen at de holdt på å gå over ende.
Vil ha dokumentasjon
Styreleder Løkberg i sameiet bekrefter at beboerne holder tilbake nesten en million kroner.
- Styret er definitivt bekymret over tilstandene. Da vi flyttet inn i vår, var området nærmest en byggeplass. Siden har en god del blitt gjort, og nå regner vi med at det er mulig å få fullført gjenstående arbeider for pengene vi har holdt tilbake.
- Hva med garantier og godkjenninger?
- Vi har slått ettertrykkelig fast at det ikke kommer på tale med noen utbetaling før alt er på plass. Det inkluderer godkjenninger og nødvendig dokumentasjon, sier Løkberg.
Mangler
Enhetsleder Steinulf Hoel på byggesakskontoret i kommunen bekrefter at de har mottatt søknad slik at heisen i Brøsetvegen 26 kan bli åpnet. Søknaden skal ha vært mangelfull, og er derfor ikke behandlet. Dermed er det uvisst hvor lenge heisen forblir stengt.
Samtidig har kommunen blitt varslet om mangler ved balkongene. De ikke er forskriftsmessig utført. Leverandøren varslet byggherren om feilene i desember og igjen i januar, siden de observerte at arbeidene ble fullført uten at nødvendige forsterkninger var gjennomført. De påpekte samtidig at dette var byggherres ansvar å rydde opp i.
Ikke betalt
I dag går fristen ut for kravet på 2,3 millioner kroner fra konkursboet i Pro To Totalentrepriser mot Pro To. Kravet er ikke betalt, opplyser bostyrer Stein Tonning.
- Vi har godkjent en utsettelse på grunn av sykdom m.m., men har selvsagt ikke frafalt kravet. Stevning vil bli levert når folk er tilbake på jobb dersom oppgjøret uteblir, sier han.
For å skrive kommentar til innlegget må du være registrert og innlogget.