Splitter ny jobb
- Detaljer
- Publisert tirsdag 09. august 2011 09:43
- Skrevet av Albert H. Collett
Ronalyn Dimailig: - Det er en glede og ære å jobbe her.
Én ting er å begynne i ny jobb. Det er stas nok i seg selv. Ekstra gromt blir det når alt er splitter nytt. Møt gjengen på Rica Bakklandet Hotel åtte dager etter åpning.
Ronalyn Dimailig bodde på Lillehammer da hun fant jobben på nettet. Hun sier det sånn:
- Dette må være det flotteste hotellet i Norge. Jeg er overveldet. Det er en glede og ære å jobbe her. Vi blir tatt så godt imot. Alle er gjestfrie og hyggelige. Vi behandler hverandre som en stor familie.
Ingrid Søraunets versjon er sånn:
- Vi har mye å gjøre, men miljøet er kjempegodt. Masse ungdommer. Til og med gamlingene er blide og suverene.
Ingrid Søraunet: - Til og med gamlingene er blide.
Stor entusiasme
Med gamlingene referer hun nok til de to over 50. Sjefen sjøl er en av dem. Geir Olav Blichfeldt tar gjerne imot skryt for å ha satt sammen en fin gjeng.
- Vi skulle kanskje ha hatt litt flere over 30, men ellers er vi veldig fornøyde. Entusiasmen er enestående. Folk vil nesten ikke gå heim. Økter på 10 og 13 timer har ikke vært uvanlige. Vi får håpe på mer normale dager når innkjøringen er over.
De første gjestene ble sluppet inn dørene forrige mandag. Belegget ble begrenset for å sikre at alt virket. Nå er det meste på plass, og det er bra, for i neste uke er det smekkfullt.
Justina Stavran: - Jeg liker å gjøre rommene vakre!
Å gjøre vakkert
Rom 210. Justina Stavran rydder og rer opp og gjør reint og er særdeles fornøyd:
- Jeg liker denne jobben. Jeg liker rett og slett å gjøre rommene vakre! Jeg har hatt samme type jobb før, da jeg bodde i Oslo, og har vært på jakt etter noe lignende her. Så fant jeg denne på nettet. Bra!
Anita Nowak trives også. Hun har bare flyttet over elva, fra Rica Nidelven. Forandringen er ikke så stor, men hun skryter av miljøet:
- Mye fine folk. En god arbeidsplass.
Eller, for å si det med Ernest Osei:
- Perfekte arbeidsforhold. Her har vi alle hjelpemidler vi trenger for å få gjort en god jobb.
Geir Olav Blichfeldt: - Folk vil nesten ikke gå heim.
Et privilegium
- Å tilhøre Rica-kjeden er et privilegium i seg selv, skryter sjefen: - Rica er faste i trua på at gedigne omgivelser og kvalitet i alle ledd trekker kunder, og vi legger ikke skjul på at vi trenger lokale kunder både i bar, brasseri og grill for at dette skal gå bra.
For øvrig føles det fantastisk å selge et produkt der det ikke finnes et eneste dårlig rom, og der ingenting er priset for høyt i forhold til det vi leverer. Jensen-madrasser i sengene og 2.800 kvadratmeter tapet på veggene er bare to eksempler på at her er de billige løsningene valgt bort.
Å samarbeide med Rica Nidelven er ekstra stas. De har vært utrolig hjelpsomme fra dag én. Vi samarbeider tett, og har felles salg. Det er en kjempefordel. De har masse ekspertise.
Go'e vænna: F.v. Ernest Osei, Thomas Borgan og Stian Tømmervik.
Vedfyrt ovn
Kjøkkenet og restaurantene er en historie for seg selv. Kullfyrt grill og vedfyrt bakerovn er blant hjelpemidlene som skal til for å ta vare på ingrediensene.
Kjøkkensjef Thomas Borgan og kokk Stian Tømmervik forteller om satsing på økologiske og kortreiste råvarer. Her er fisk fra Roan, skalldyr fra Frøya, poteter og grønnsaker fra Frosta, kalv fra Røros, spekemat fra Tydal og honning fra Sparbu.
- Lokal kvalitet koster litt ekstra, men det er verdt det, slår kjøkkensjefen fast.
- Vi kommer til å kjøre to konsepter. I brasseriet får folk frokost og lunsj og a la carte, med en enkel og heimelaga profil. Grillen er et eget selskapslokale med plass til 50. Der satser vi på en moderne meny med fem-seks retter, som folk kan plukke fra som de vil. Menyen vil skifte ofte.
Cecilie Ollestad og Svein Arne Eggen har hendene fulle.
Mye å få på plass
Når alt er nytt, må mye på plass. Cecilie Ollestad i resepsjonen har hendene fulle med å lære alle detaljene i bookingsystemet, mens teknisk sjef Svein Arne Eggen håper han får de siste dørhåndtakene på plass til møterommene i "elve-etasjen" før de tas i bruk i dag. Her er nok å henge fingrene i.
Organisere seg? Velge klubbstyre? Så langt har de ikke kommet ennå. Litt tid må de få på å bli kjent med hverandre. Men Arbeideravisa forbeholder seg selvsagt retten til en ny visitt når det har gått en stund .
Kalde fakta
Rica Bakklandet har 169 rom med 329 senger. 110 av rommene er "gjemt" i fjerde, femte og sjette etasje, på toppen av garasjeanlegget. Hotellet har 47 ansatte fra nesten hele verden, blant annet Norge, Sverige, Polen, Alaska, Filippinene, Nigeria og Ghana.
Anita Nowak: - Her er mye fine folk.
Det billige er valgt bort: Her er Jensen-madrasser på alle rom.
For å skrive kommentar til innlegget må du være registrert og innlogget.