4 000 valgmatpakker delt ut
- Detaljer
- Publisert fredag 26. august 2011 13:56
- Skrevet av Albert H. Collett

8 000 brosjyrer, 4 000 matpakker, 530 arbeidsplasser, 36 aksjonister, 18 biler. Det er nøkkeltallene for Fagforbundets vellykkede velgeraksjon i går. Den ga mersmak.
Klokka seks i går morges hadde de første aksjonistene fått på seg røde t-skjorter med påskriften "Ja til velferd, nei til profitt" på brystet og "Bruk stemmeretten" på ryggen. 4 000 matpakker sto pent stablet i kasser langs veggen til Fagforbundet Trondheims kontor, og lokallagsleder Kristin Sæther bladde i listene over hvem som skulle kjøre hvilke ruter. Noen minutter seinere var navneoppropet fullført og matpakkene og brosjyrene med Trondheimsmanifestet 2011 fordelt på bilene. Aksjonistene kunne dra ut til alle arbeidsplassene der Fagforbundet har medlemmer.
E C Dahl
Arbeideravisa fikk bli med Anne Lise Lien og Knut Erik Elnæs til de fire første stoppene, som var sykehjem. E C Dahls lå nærmest. Nattvakt Malin Østring Ledang slapp oss inn.
- Kjekt å få besøk, sa hun, og tok imot på vegne av ansatte i alle de tre etasjene.
Vel tilbake i bilen, fortalte Anne Lise Lien om opphavet til aksjonen:
- Ideen kom på en planleggingsdag i Fagforbundet Trondheim. Vi snakket om hvor viktig det er å nå ut til medlemmene.
- Klart jeg tar imot! Jeg er medlem selv, sier Christine Jensen på Hjorten.
Hjorten
Neste stopp: Hjorten omsorgssenter. Det tar litt tid før Christine Jensen kommer til inngangsdøra:
- Jeg var midt i et stell, unnskylder hun seg. Anne Lise og Knut Erik beklager forstyrrelsen, presenterer ærendet sitt og spør om hun kan ta imot.
- Det er klart! Jeg er medlem selv! Dette må jeg lese, svarer hun.
Sykepleier Bertil Lauritzen skryter av Fagforbundets oppfølging av medlemmene.
Ilsvika
Så står Ilsvika for tur. Der går døra opp uten videre spørsmål, og vi følger pilene til vi finner sykepleier Bertil Lauritzen på vaktrommet. Han tar gjerne imot.
- Jeg jobber i en bransje som støtter fellesskapet, så dette er et budskap jeg har sans for, sier han og føyer til:
- Fagforbundet er populære her. De blir brukt flittig, og folk får øyeblikkelig respons når de tar kontakt, skryter han.
Økte andeler
På vei til neste stopp, spør jeg Anne Lise hvilket av kravene i Trondheimsmanifestet som er viktigst for henne, og får øyeblikkelig svar:
- Økte stillingsandeler i helsevesenet. Det gjør utrolig mye med folk at de ikke får økte andeler. Det går rett og slett på helsa løs.
Akkurat denne virkeligheten møter oss på direkten straks vi kommer inn døra til neste sykeheim, i Ila: Ei nattvakt sitter og ringer etter folk som kan gå dag. Anne Lise kommenterer:
- Der ser du. Folk går i 20-prosentstillinger, og så tør de ikke si nei når de blir oppringt for da er de redd de ikke får telefon neste gang, og så strekker de seg og må avlyse andre avtaler og jobber mer enn de har godt av.
Klokka er litt over seks. Aksjonistene er snart klare til å dra ut.
Bare positivt
Når det er sagt, så blir matpakkene og brosjyrene tatt meget vel imot også her:
- Jøss og jøss, så flott! Nå må vi sette på kaffe, er omkvedet.
- Det følger med et politisk budskap, sier Anne Lise og Knut Erik.
- Vi skjønner det, er svaret.
I ettertid oppsummerer lederne Kristin Sæther og Svein Olav Aarlott at aksjonen har gitt mersmak:
- Vi kunne godt ha hatt 10 000 matpakker. Folk har ringt fra de arbeidsplassene vi ikke nådde i går og bedt om besøk, så vi har ny runde i dag, forteller Sæther.
- Folk reagerte veldig positivt på kombinasjonen matpakke og Trondheimsmanifest. De fikk satt seg ned sammen og diskutert valget, oppsummerer Aarlott.
For å skrive kommentar til innlegget må du være registrert og innlogget.
Kommentarer
RSS feed for kommentarer til dette innlegget.